Alweer weekend!
Door: wiekeristimaki
Blijf op de hoogte en volg Wieke
03 September 2011 | Canada, Kimberley
Ik had het best wel druk met van alles en nog wat.. Dus ik dacht ik schrijf de volgende blog wel na het weekend. Maar het is nu zaterdag ochtend en ik was alweer om 6 uur klaar wakker. Ik wil echt wel uitslapen, maar het wil niet. Ik denk dat mijn lichaam dan gewoon nog steeds niet gewend is aan de andere tijdszone. Ahgja, ik ga hier ook vroeger op bed dan thuis, aangezien ik elke avond om 9 uur al bekaf ben!
Woensdag was het best een regenachtige dag dus grandma en ik wisten niet zo goed wat we moesten gaan doen. Maar we zijn gewoon in de auto gestapt en hebben wat rondgereden in Kimberley. Ze heeft me vanalles laten zien! Verschillende leuke restaurantjes, de bibliotheek, de bank en gewoon allemaal van die dingen waarvan het handig is om te weten waar ze zijn. We hebben ook nog thee gedronken met een vriendin van grandma. Mijn grandma lijkt net een beroemd iemand hier in dit dorp, want serieus: ze kent gewoon iedereeen geloof ik!:P Ik heb die dag alleen wel 20 nieuwe mensen leren kennen. Pff, ik weet lang niet alle namen! De mensen vinden mijn naam heel erg leuk! Het is hier ook een hele aparte naam natuurlijk! Vooral als ik zeg dat je het schrijft met een W vinden ze dat heel raar. Hoe wij de W uitspreken, zo spreken zij de V uit.. Dus dat is best interessant! :) Ook ben ik hier echt iets om naar te kijken! :P Lang, slank en blond! In Nederland ben ik zo normaal, en zo voel ik me ook gewoon in Nederland. Maar ik voel me hier so wie so erg lang. Ik steek met kop en schouders boven de meeste vrouwen uit hier! En de meeste vrouwen en meiden zijn hier toch wel: kort, en hebben enorme vrouwelijke vormen! Echt enorme konten en borsten. En ik heb best sportieve boven benen thanks to dad, maar vergeleken met hier ben ik echt super slank! hahah! Maar nu moeten jullie niet denken dat ze hier net zoals in veel delen van Canada en in Amerika super dik zijn ofzo. We wonen hier in de bergen en iedereen is erg sportief, veel wandelen enzo.
Donderdag ochtend kwam Uncle Tom mij ophalen want ik zou Dunkin en Mark ontmoeten. Dunkin is de baas over het hele uitwisselings gebeuren enzo. En ik ga samen met Mark volgende week met een groep studenten te hiken en raften en als aflsuiter een grote BBQ. Dus ze hebben wat uitleg gegeven over wat ze van me verwachten en wat ik allemaal moet doen. Ik heb ook veel informatie over Kimberley gekregen. En ze hebben me verteld dat er een mogelijkheid voor mij is, om een soort kleine opleiding in toerisme te doen. Die opleiding is gewoon een soort van zelfstudie en het is maar voor een half jaar. Ik kan dus alles gewoon thuis op de laptop doen, maar zij zeiden: je kunt hier dan ook gewoon naar de highschool komen en het hier doen. En dan in de pauzes gewoon met de andere studenten zitten enzo. En zo ga ik dan toch een beetje naar High school! :) Met die opleiding moet je dus zelf veel doen op de pc. Maar je hebt ook volgens mij iets van 4 uitstapjes. En dan zie je hoe het in de praktijk er aan toe gaat. Dus we gaan dan bijvoorbeeld een dag naar een hotel. Het lijkt me iig een erg leuk idee, en ook is het al iets wat ik later kan gebruiken voor mijn werk. Na de hele ontmoeting zijn uncle Tom en ik naar Snowdrift gegaan en daar was grandma ook en hebben we met z'n drieen gelunched. In de middag zijn grandma en ik wezen shoppen in Cranbrook. I like Cranbrook.. Heb alweer wat dingetjes gekocht!:)
Gister (vrijdag) heb ik skype geinstalleerd en heb ik al met William en het thuisfront geskyped. Het werkt prima, en het is echt super leuk! Dus voor meer mensen die skype hebben en even met mij wil praten.. Laat het even weten, dan moeten we even iets afspreken! Ik was aant lunchen met grandma, we zouden in de middag een hike doen in de bossen en een beetje de bergen in. Toen ik me iets afvroeg over dit weekend. Ik ben namelijk ongesteld, en dat is totaal geen probleem verder.. Maar ik vroeg me af hoe het dit weekend met naar de toilet gaan zou gaan.. Aangezien we dit weekend gaan kamperen! Dus zoals ik al had verwacht is het iets anders dan kamperen in Nederland. In Nederland loop je doodleuk hooguit 10 meter, en je zit op een normale toilet. Ik weet dat mensen wel veel klagen over dat het vaak vies is etc. MAAAR MENSEN: als ik dit weekend mijn bussiness wil gaan doen moet ik ff een leuk wandelingetje maken en even een super mooie boom uitzoeken en voilaaa: half hangend waar ik al zo slecht in ben mijn bussiness gaan doen. Oke dus je denkt dat dit erg is? Er is meer! Ik had dus verteld dat ik ongesteld was en dat dat dus best wel irritant zou zijn. Maar ik zei dat het wel goed zou komen.. Staat grandma in 1x op en zegt: are you on you're period, wait a sec I have to call grandpa.. Dus ik denk: wtf? wat is er zo erg aan dat ik ongesteld ben? Haha, belt ze m op om te vragen of het wel verstandig is om onze hike in de bossen te gaan doen. En grandpa zei: nee! Waarom? Grandma vertelde me dat de beren echt super goed kunnen ruiken, en het maakt niet uit hoe schoon ik het daar beneden allemaal heb. Ze ruiken gewoon bloed! :O Dus als we de bossen in zouden gaan dan ze me gewoon gingen opzoeken omdat ik zo lekker ruik volgens hun. Dus oke, geen probleem we doen die hike wel een andere keer. Laten we nu gewoon leuk een wandeling maken. Dus dat deden we, en mean je moet een goede conditie hebben hier in de bergen! Ik vind het heerlijk zo'n workout. En fresh air dat ze hier hebben, ik merk gewoon dat de lucht hier zoveel schoner is dan in Nederland. Maar during ons wandeling vertelde grandma dat ik ook maar niet in de tent moest gaan slapen dit weekend, dat ik gewoon in the van moest slapen vanwege mijn ongesteldheid en de beren! Dus ik ben dit hele weekend een heerlijk hapje voor beren, en waar ben ik het hele weekend? kamperen in de bossen waar al die beren dus zijn. Pff, ik ga het doen en heb er zin in. Maar shit als ik dit overleef vind ik mezelf rete stoer! hahaha, want het is best wel eng! :O
(En voor de mensen die denken dat mijn grandpa en grandma mij bang willen maken.. Dacht ik namelijk eerst ook. Het is echt waar, ik heb het opgezocht!)
Ik ga dit weekend kayakken met grandpa op een wilde rivier met watervalletjes! En hij gaat me leren hoe ik op z'n dirtbike moet rijden. Dus dit word een spannend weekend voor mij! Ik moet nu echt de stoere, avontuurlijke wieke gaan uithangen! Gelukkig heb ik meerdere kanten ik kan een girly girl zijn. Maar ik ben toch altijd het liefst de avontuurlijke! En nu krijg ik eindelijk de kans om die te zijn. Want mensen: ik leef eindelijk mijn droom, en dit jaar is 1 groot avontuur!
So I hope I'll survive this weekend! And talk to you soon again! En ik vind jullie berichtjes super leuk! Ook al is het kort, laat aub iets achter!
Lots of love, Wieke xoxoxo
03 September 2011 - 17:49
Pegs:
Sounds great Wieke!! Goed bezig ;)...dikke kuss van mij xxx...enneh ik heb ook skype, dusseh k voeg je wel efkes toe, gezellig ;) xx -
03 September 2011 - 19:05
Mariska:
Wow Wieke wat een ervaringen en andere wereld zeg. Te gek!!
Echt een lifetime experience, hartstikke leuk te kunnen volgen.
Heel veel plezier daar! -
03 September 2011 - 19:21
Maverick.:
WOW...
Dat klinkt zo vet!!!
Ik wou dat ik daar ook was:)
Maarja ben nog te jong :( stomme leeftijd;)
Ik weet zeker dat je het allemaal vet cool gaat vinden.
Dus super veel plezier!!!
xxxMaverick. -
03 September 2011 - 20:16
Jans:
Hey Wieke !!
Wat een verhaal zeg !!! Dat je nog durft !!! Waaahhhh ik ging echt niet !!!
Geef je zo snel mogelijk weer een teken van leven ??? ;)
Geniet meid , maar dan wel zonder die beren !!!! :p
Liefs Jantsje -
03 September 2011 - 23:30
Inge:
Haha, make sure you survive! We willen nog veel meer verhalen horen. ;) Veel plezier, and take care! x -
04 September 2011 - 10:07
Eline:
heee meid!
Wat een superleuke verhalen om te lezen! volgensmij heb je het daar heeeeel erg naar je zin! haha.
haha je wou weten hoe het met onze studies enzoo gaat? nou ik ben nu heerlijk mijn college aan het voorbereiden voor morgen. ik hoef nog maar 90 blz door te lezen met lettertype 10! haha. Het echte leven is weer begonnen!
have fun meidieee (L)
En ben benieuwd naar je volgende verhaal!
xxxxxxx Eline -
04 September 2011 - 16:35
Donna:
Wiekeee! wat een ontzettend leuk verhaal, heerlijk om te lezen hahah! heel veel plezier en succes en als je het niet overleefd: i loved you :(! hahahah daaaaaaaaaaaaaag xxxxx -
05 September 2011 - 09:05
Lammert:
Wieke! Leef je nog??!! Of hebben de beren of vampieren je opgegeten? wat een verhaal! Haha, hoop dat je een geweldig weekend hebt gehad! X