En alweer een week voorbij in lovely Canada! - Reisverslag uit Kimberley, Canada van Wieke Ristimaki - WaarBenJij.nu En alweer een week voorbij in lovely Canada! - Reisverslag uit Kimberley, Canada van Wieke Ristimaki - WaarBenJij.nu

En alweer een week voorbij in lovely Canada!

Door: wiekeristimaki

Blijf op de hoogte en volg Wieke

16 September 2011 | Canada, Kimberley

Hee lieve mensen! :)

Hier weer een blog vanuit Kimberley BC! Waar het ondertussen wat slechter weer is.. uhm, 23 graden en nog steeds zonnig! ;) hahahha. Je hoeft nog steeds geen jas aan, maar het is wel al een stuk koeler dan de voorgaande weken.

Ik begin weer waar ik gebleven was, en dat was maandag. Maandag was gewoon een chilldag voor mij. Ik had helemaal geen plannen, dus ik had een blog geschreven en allemaal foto's geupload op facebook en bij de blog etc. Dus dat duurt allemaal best lang. Ik heb lekker buiten gezeten en een boek gelezen. En in de middag ging ik met grandma wat boodschappen doen. Toen ik thuis kwam had ik een berichtje op facebook van Travis. Ik heb hem ontmoet op de weddingparty in the bush, en hij had me als vriend toegevoegd op facebook. Hij vroeg me if I wanted to hang out. En ja, dat wou ik wel want ik had niet zoveel te doen. Dus Travis en ik hebben na het avondeten gewandeld. We hadden afgesproken bij the barnhouse, daar is een leuke pad vlakbij. Dus we waren gewoon aan het praten etc. Maar we liepen in het bos, en het werd al snel donker. Dus we moesten zingen en geluiden maken voor de beren.. Toen heeft Travis op verzoek van mij het Canadese volkslied gezongen! Haha! We waren niet te laat terug van onze wandeling want ik moest namelijk de volgende dag vroeg opstaan voor mijn eerste werkdag! :)

Ik heb van 06.30 tot 11.00 uur gewerkt. Het is niet erg lang, maar ik moest alle bestellingen klaar maken, en het brood voor de verkoop inpakken en als je daar klaar mee bent, ben je klaar. Christina moest mij inwerken. We deden dus met z'n 2en het werk van 1 persoon, en daarom waren we wel erg vroeg klaar! :) Maar ik vond het erg leuk om doen. En ik vind het heerlijk deze tijden. Tuurlijk, je moet vroeg uit de veren.. Maar je hebt de hele middag en avond nog voor je om leuke dingen te doen. Toen ik thuis kwam heb ik de was gedaan.. Want ik doe hier mijn eigen was.. Dusja, dat moet dan ook af en toe gebeuren.. En toen na het avondeten ben ik naar Uncle Tom gegaan en heb samen met hem film gekeken! The proposal. Ik had m al 3x gezien, maar ik vind m zooooo leuk! Haha!!

Ik voelde me woensdag een echte huisvrouw! Ik heb hier mijn eigen badkamer, maar moet hem dus ook zelf schoon houden. Dus ik heb de hele badkamer gepoetst! Ook heb ik mijn kamer schoongemaakt, en ik moest nog wat was van de dag ervoor opvouwen etc. Ik heb grandma geholpen met de dinner voor te bereiden want we ging ham eten, zo'n hele grote ham! En daar kwam natuurlijk vanalles bij, allemaal groenten en stuffed aardappelen. Dus zoals ik al zei: een echte huisvrouw! ;) Ik moest thuis ook soms wel het 1 en ander doen, dus ik was het wel gewend. Maar elke keer heb ik weer respect voor al die huisvrouwen! Maar ik vind ze ook gek dat ze dat allemaal doen! Geef je kerel een schop onder de kont, zij kunnen ook best wat doen! :D Ik ga later echt niet alles in mijn eentje doen als ik samen met iemand woon! :P MAAAAR: toen kwam grandpa thuis en kon ik ff heerlijk de kerel uithangen! Ik ging namelijk weer even op de dirtbike oefenen. Grandpa zegt dat ik snel leer, dus ik moest nu de steile helling op en af met de bike, en oefenen met de frontbrake. Nou, ik vond het super eng! Zoals ik laatst ook al zei: ik moet zo erg wennen aan de stijlheid maar ook al die lossestenen dat je snel uitglijd etc. Dus je raadt het ook al: ik ben onderuit gegaan met de motorbike. Verder niks aan de hand! Mankeert niks aan de bike, dus grandpa kan gewoon naar zijn wedstrijd dit weekend. Ohja: er is verder ook niks ernstigs met mij aan de hand. Alleen mijn boven been zit onder de blauwe plekken, maar dat is wel stoer! ;) hahaha. Maar na mijn val partij was het best wel eng om weer te rijden! Want ik vond het al zo eng op die hellingen. Maar ik dacht bij mezelf: wees geen pussy, have more balls then brains Wieke, grab your balls together and go for it! Hahaha, ja ik weet het, ik spoor niet helemaal maar ben gewoon weer verder gaan oefenen. (Al die uitspraken had ik trouwens afgelopen weekend gehoord toen we aant rotsspringen waren. Want er waren jongens die deden dubbele salto's er van af en allemaal andere gekke dingen, en die zeiden zulke dingen tegen hunzelf voordat ze sprongen!) Na mijn trialbike training gingen we weer naar huis en hebben we de ham gegeten.. Travis belde en vroeg ik film wou kijken. Dus dat wou ik wel, maar ik had geen zin om te lopen of te fietsen dus ik heeeeeel lief vragen: Can you pick me up? Dus ik stond nog de afwas af te drogen en toen stond ie al op de stoep. Hij is carpenter.. (timmerman?) dus grandma gaf hem een hele tour door ons huis. Hahah. Hij vond het wel interessant ofzo? om te zien hoe het is gebouwd enzo. hahaha BOOOORINGG. ;) Maar nadat ie zich netjes aan grandpa, grandma en uncle Tom had voorgesteld gingen we in zijn pickup truck naar zijn huis om film te kijken. Vrij normaal voor de jongens hier om een pickuptruck te hebben, en hij woont nog bij zijn moeder.. (hij is 22) maar hier hebben ze allemaal kelders.. Dus hij heeft de hele kelder tot zijn beschikking met daarin een woonkamer en slaapkamer. We hebben the Italian job gekeken. Wel leuke film! Maar ik had het gevoel dat ik hem al eens eerder had gezien?!

Donderdagochtend stond ik op en ging ik joggen. Ik moet toch lekker in shape blijven he? ;) Dus ik gewoon een mooi rondje gedaan, wat ik thuis ook wel eens doe. Maar het verschil hier is natuurlijk weer heuvel op heuvel af, dus je voelt het nog lekker extra in je benen! In de middag gingen grandma en ik naar Cranbrook. Grandma moest een nieuw paar schoenen die ze had besteld ophalen.. (alsof ze nog niet genoeg schoenen heeft, maar ze had diezelfden nog niet in het zwart... hahah) En toen ging ik even naar een telefoon winkel, want ik wou graag een Canadese simkaart voor in mijn blackberry.. Nou, kon die provider op 1 of andere rare manier niet in mijn blackberry.. Terwijl het wel simlock vrij is etc. En ook zijn ze dikke afzetters hier! Want je betaald 15 cent voor het versturen van berichtjes.. (omgerekend in euro's dat ongeveer hetzelfde, en dus niet erg) Maar je betaald hier ook 15 cent als je smsjes ontvangt! En hetzelfde met bellen! Als je beld en gebeld wordt moet je betalen. Nou ik kan het geld wel voor iets beters gebruiken... Dus ik denk niet dat ik een canadees nummer aanschaf. Wel is het onveilig dat als ik ga hiken ik niemand kan bereiken ofzo, maar als je de bergen in gaat heb je toch helft van de tijd geen bereik. Dus ik denk een jaar geen gsm voor wieke! Toen we weer terug kwamen heb ik snel wat leftovers gegeten van de ham want ik ging naar gymnight. Dat is gewoon voor Canadezen en international students 2 uren lang sporten. Elke week is het weer anders. Het is van 7 tot 9... Eerste helft kon je kiezen of je wou volleyballen of basketballen.. Ik vond dat moeilijke keuze want ik vind beide zo leuk! Ik heb voor volleybal gekozen! En de tweede helft gingen we met z'n allen dodgeball doen. (soort van trefbal) ook erg leuk! Volgende week heb ik de keuze uit floorhockey (unihockey) en soccer.. Wat zal ik dan moeten kiezen? Ik weet dat ik Nederlander ben en dus soccer, maar ik hou er niet van als er allemaal van die jongetjes zijn die allemaal trucjes enzo doen. Het enige wat ik kan met soccer is de beuk erin, en rennen rennen rennen, en schieten en hopen dat ie erin gaat. ennja, unihockey.. tja niet echt bijzonder ofzo. Maar ik kon het altijd wel aardig. Ik moet maar even zien. Toen ik thuis kwam, meteen op bed! Want ik moest weer vroeg vandaag!

Dus ik heb weer bij de bakkerij gewerkt vandaag! Van 06.30 - 11.30 uur.. Hetzelfde werk! Bestellingen klaar maken en alles verpakken. Maar de baas zei dat ik een slimme meid ben en dat ik snel leer. Dus dat ik morgen ook moet werken en dan leer ik met de kassa om te gaan etc! En het meisje dat me in heeft gewerkt werkt er al 3 jaar, en alles wat ze doet is inpakken en bestellingen klaar maken. Maar de baas vind haar niet geschikt en de andere 2 meiden ook niet om 'allround' te werken. Dus ik ben er heel blij mee dat ze mij daar wel geschikt voor vind! :) Ook heb ik meer uren met de international students programm. Want de andere begeleidster is weer terug naar Duitsland want haar vader is verongelukt! Dus dat is heel naar voor haar, en ze was ook erg telleurgesteld om weer naar huis te gaan, maar ze wou natuurlijk wel thuis zijn voor haar familie etc. En dat betekend dat ik haar uren nu ook heb. En het eerste uitstapje deed ik vrijwillig, maar ik krijg vanaf nu betaald! En binnenkort hebben we een trip naar Calgary! :) Dit weekend zouden we naar Amerika en daar kamperen.. We zouden in de middag vandaag vertrekken. Want grandpa zijn wedstrijd is zondag daar in Amerika.. Maar ik moet nu morgen werken, dus ik blijf thuis.. Dus moet ik andere dingen plannen om toch ook een leuke tijd te hebben! En ik denk dat dat mij wel lukt. Ik ga straks met Laurin (een jongen uit Zwitserland) iets leuks doen. Of even centrum in, of misschien naar het zwembad? en dan vanavond een 'home comming BBQ' voor de international students.. En dan morgen werken, en dan zie ik wel wat ik dit weekend verder nog ga doen! Misschien met iemand afspreken.. Of filmpje kijken. Ik zie wel! Komt vast goed! :)

Bedankt voor de reacties! Blijf ze posten! :) Ook voor foto's kun je op facebook kijken!

Lots of love,
Wieke xoxoxo

• 16 September 2011 - 22:03

Moesje:

Ten eerste: THANK YOU WIEKE, voor de waardering voor alle huisvrouwen! Het is een ondergewaardeerde baan en je hebt gelijk: kerels een schop onder hun kont en meehelpen! Haha! Het klinkt alsof je het nog steeds supergezellie hebt daar! Leuke vrienden to "hang"with en lekker eten! (een hele ham, jammie) We zijn hier met z'n allen nog steeds rete-jaloers op je... Jij zit dan wel te zeuren om frikandellen speciaal, pepernoten, stroopwafels en stokbroodjes pindasaus, maar honey: I'll trade you in a sec! Doe mij die leuke reisjes naar Calgary, het zwemmen in the lake, "hanging out" met lekkere Canadezen en het uitzicht op de rocky mountains maar... mag jij alle vreterij die je maar mist lekker in Nederland komen eten!!! Haha!
    Stoer van je dat je de "balls"had om gelijk weer op de motorbike te stappen! Maar doe je alsjeblieft VOORZICHTIG??? Met gebroken benen is het moeilijk skie-en straks he? ;)
    En een jaartje zonder gsm kan prima hoor! Ik heb ook anderhalf jaar in Canada overleefd zonder gsm :)
    En supermooi dat je "allround" medewerkster wordt bij de bakkerij! Je was natuurlijk ook een toppertje bij de slager dus wij hadden niet anders verwacht hoor! ;)
    Nou meis, ik zou zeggen: lekker blijven genieten! Dan blijven wij hier ook genieten van al je verhalen! LOVE YOU! Dikke kus en knuffel van mem...XXX

• 17 September 2011 - 07:10

Inge:

Hahaha, Wieke, you do realize you don't have any balls, right?

Maar goed, het was best stoer van je en ik weet niet of het je zou nadoen.

Het klinkt alsof je na dit jaar best wat geld hebt opgespaard, tenzij je het natuurlijk allemaal gaat uitgeven.

Maar eh, take care en leef je uit!

x

• 18 September 2011 - 11:50

Maverick.:

weer 2 uur verder met het lezen van deze blog.:)maar dat heb ik er voor over om joun spectaculere verhalen te lezen.wat beleef jij coole dingen!!!ik weet niet veelte zeggen maar hopelijk blijf je het leuk vinden:)
    enne trouwens ik heb al pepernoten gehad!!!

• 18 September 2011 - 18:10

Beppe:

Lieve meid, doe je voorzichtig?
    Niets boven je kunnen doen hoor, daar komen ongelukken van.
    Pas goed op jezelf.
    Enne, niet te veel snoepen bij de bakker, haha.
    Dikke kus en groetjes van beppe.