druk, druk, druk..
Door: wiekeristimaki
Blijf op de hoogte en volg Wieke
23 September 2011 | Canada, Kimberley
Mijn laatste blog was alweer een week geleden! Deze week is echt zo snel voorbij gegaan, niet te geloven!! Dus waar waren we gebleven? Vrijdag de 16e.. Ik heb in de middag met Laurin afgesproken, we hebben een drankje gedaan bij Snowdrift. Daarna zijn we naar zijn homestay gegaan en daar heb ik zijn host brother Joel ook ontmoet. We hebben met z'n drieen gevoetbald en met de honden gespeeld. En toen ben ik met hun meegereden naar de homecomming BBQ. Het was eigenlijk alleen voor studenten, maar ik kan dankzij mijn baantje met de studenten aan veel dingen 'meedoen.' Altijd lekker om te BBQen. Zo hoefde ik niet zelf te koken, want ik was het hele weekend home alone omdat bij grandparents naar Amerika waren voor de weekend!
De volgende dag heb ik van 12.00-18.00 gewerkt. Mijn eerste keer als verkoopster, en ik vond het erg leuk! :) Ik was 20 over 6 thuis.. En toen zag ik dat ik een berichtje had van Laurin.. Hij vroeg of ik meeging naar de hockeygame. The game begon om 19.00 uur, dus ik had geen tijd om te eten of omkleden want ik moet overal heen lopen etc. Grandpa & grandma konden met niet brengen he? Dus ik kwam na een half uurtje lopen bij de arena aan en Laurin had al een kaartje voor me gekocht. Zooo lief! :) Toen gingen we naar binnen, en daar stonden Nils, Joel, Nicole, Simon, Have al op ons te wachten! Dus wij gingen snel zitten want the game zou beginnen! WAAAAAUUUUUW, I LOVE IJSHOCKEY!! :$ Allemaal van die leuke stoere jongens van rond de 18 jaar. Lekker ruig potje hockey met beste bodychecks etc. Haha, de heerenveense flyers zijn er niks bij hahahha!! Allemaal van die bezwete hoofden. Hahaha, ja jongens Wieke heeft zitten genieten. :$ hihi. Ik had nog niks gegeten, maar als je in de arena een friet besteld krijg je een hele doos, nou zoveel honger had ik nou ook weer niet. Dus ik heb heeeul romantisch een frietje gedeeld met Nils. Hihi. En samen met Laurin een cola gedeeld... Want alles is hier zo enorm groot! En ongezond eten kost hier bijna niks! Dus geen wonder dat veel Amerikanen en Canadezen zo dik zijn! ;)Na de hockey game hebben Jagger en Nils mij thuis gebracht! Ze hebben wel een half uur omgelopen! Maar ik vond het maar niks dat ik anders in mijn eentje in de donker moest lopen, want als ik de lange trap op moet zijn er geen lampen! En de trap is omringd door bos. Dusuhm, ja ik ben een bangeschijterd met zulke dingen. Maar ik laat me niet kennen, dus heb er niet omgevraagd ofzo. Ze zijn gewoon echte heren, en deden het gewoon. Toen we thuis waren zijn ze nog even binnen gekomen en hebben we een potje pool gespeeld.
Zondag heb ik weer gewerkt 10.00-15.00 en toen ben ik 's avonds met uncle Tom uiteten geweest at pedle and tap. Het is eigenlijk een pub, maar ze denken hier allemaal dat ik al in de 20 ben.. Dus ze vragen mij niet eens om id! ;) Na het eten zijn we naar uncle Tom zijn nieuwe huis gegaan.. Dit gezin is weg tot en met Januari. Dus hij kan er mooi een paar maanden wonen, en het is weer een enorm groot en mooi huis. Ze hebben een hele grote jaccuzi op de veranda. Dus we zaten lekker in de hottub.. Onze uitzicht was bos en bergen. Allemaal hertjes die voorbij huppelden. Echt zo gaaf! We hebben lekker ijs gegeten in de hottub. Ik ben de hele tijd vrolijk en blij met my life. Maar toen ik daar zo zat met dat geweldige uitzicht en heerlijke ijs dacht ik echt; WAAUW, wat een topleven heb ik!
Maandag had ik een heerlijke chilldag. Ik had helemaal geen plannen. Dus ik heb met het thuisfront geskyped, 2 uren lang!! Haha, het was zooo leuk! We hadden elkaar zoveel te vertellen, maar ook gewoon lekker weer even ouwehoeren met ze etc. Toen heb ik even getraind in our work-out room.. Even op de loopband, en even gewichten etc. en toen de rest van de dag, gewoon heerlijk even niks. Even wat lezen en relaxen etc.
Dinsdagochtend moest ik 6 uur al in de bakerij aanwezig zijn, en vandaag leerde ik echt bakken etc. Mijn taak zin de donuts en cookies en applefriters. Dus ik moet eerst beslag maken en dan voor de donuts een donut vorm uitdrukken en dan moet ik ze frituren en daarna glazuren. Ik vind het echt zulk leuk werk! Dus ik ben nu de enige in de bakkerij die alles doet. De ene dag ben ik aan het bakken andere dag aan het inpakken en dan verkopen! :) In de middag ben ik 2 uren lang wezen hiken met grandma. Ik geniet er elke keer weer zo van! Het is erg goed voor je spieren, haha lekker strak kontje. :P Maar ook je conditie! Maar ondertussen zijn we gewoon gezellig aan het praten dus 2 uurtjes vliegen voorbij! :)
Woensdag was ik weer om 06.00 uur in de bakkerij en ik moest weer donuts bakken, en puddingbroodjes maken. Toen in de middag ben ik met grandma wezen shoppen in Cranbrook. Shop till you drop! Ik heb een ski jas die ook gewoon mooi is als gewone winterjas. nieuwe snowboots, 2 vesten en drie tanktops. :) Ik ben hartstikke goed geslaagd! :) 's avonds zijn grandma en ik uiteten geweest bij een Italiaans restaurant, ik heb heerlijke lasagne gehad!
Donderdag moest ik weer om 6 uur 's ochtends in de bakkerij beginnen. Weer dingen bakken etc. Toen ik thuis kwam heb ik de gras gemaaid. In de middag ben ik wezen skeeleren met grandpa. Ik heb mezelf alleen nooit aangeleerd hoe ik moest remmen want in Nederland gebruik ik dat nooit echt. Maar ik moest nu echt oefenen, want hier heuveltje af moet je echt wel weten hoe je moet remmen! Maar grandpa is al aant oefenen voor het langlaufen in de winter, dus hij heeft zegmaar rollerskies.. en ik voorop met mijn skeelers. Dat was erg leuk! Toen kwam ik thuis, moesten we avond eten en toen moest ik alweer weg! Ik ging namelijk naar gymnight. Het eerste uur gingen we voetballen en het tweede uur floorhockey. Mean, ik was kapot toen ik thuis kwam! Haha, zoveel sport!
Vandaag moest ik 06.30 beginnen in de bakkerij, vandaag moest ik de bestellingen klaar maken en het inpakken. Toen ik thuis kwam van werk heb ik weer even met de thuisfront geskyped want ik moest natuurlijk even modeshow doen! ;) Ik moest ze natuurlijk laten zien wat ik in Cranbrook gekocht had. Het is allemaal goed gekeurd! :)
Het was best al koud in de ochtend als ik naar werk ging, ik had het gevoel dat de winter er al aan zat te komen... Nu ben ik helemaal klaar voor de winter, is het nu in 1x weer even 27 graden! Haha, en dit hele weekend is het zo warm! ;) Blijft vreemd zo'n landklimaat. Maar ik werk dus wel veel dagen in de week, maar het stelt niet super veel voor, het is elke ochtend een paar uurtjes.. Maar ik vind het heeerlijk! Want als ik terug kom van werk heb ik de hele dag nog voor me, en ik vind het werk dat ik moet doen heel erg leuk! Inplaats van dat ik naar een gehaktbal ruik als ik terug kom van werk, ruik ik nu als een grote donut. En die paar uurtjes die ik werk tikt toch wel lekker aan. Ik verdien hier veel meer dan dat ik Nederland verdiende! Ik krijg om de 2 weken betaald, en aankomende dindsdag krijg ik al mijn eerst paycheck. Het is waarschijnlijk rond de 240 dollar. Dus kan ik lekker sparen voor misschien een volgende reis volgend jaar?!?! hahahha :D :D
En ik weet dat ik veel smiley poppetjes in mijn verhaal heb, maar toen ik vandaag met dad aan het skypen was zei hij: je glimlacht het hele gesprek door.. Dus ik denk dat je het naar je zin hebt. En ja mensen; I LOVE MY LIFE. Het is zo geweldig wat ik hier allemaal mee mag maken! En Canada is een heerlijk en super mooi land! (L)
Maar ik moet nu gaan, ik heb weer met Laurin afgesproken en vanavond samen met Nils naar the hockeygame. En dan morgen lekker een dagje vrij van werk en 's avonds weer een party! :D:D
Lots of hugs and kisses from a really happy girl! xoxoxo
23 September 2011 - 21:00
Inge:
Haha, ik begin nu voor het eerst te merken dat je heel veel Engels spreekt daar! De eerste verengelste zinnen komen al. ;)
Ik ben echt zo blij dat je het daar naar je zin hebt, maar goed, ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. En nu je hockey ontdekt hebt, tja, dan kan het niet meer stuk natuurlijk..
Het zou hier dit weekend ook mooi weer worden, al is het dan misschien geen 27 graden, maar toch ben ik er ook wel blij mee. (:
Lots of love from your old hometown. -
24 September 2011 - 14:54
Donna:
Wauw.. echt wauw.
Zo leuk dat je het daar zo naar je zin hebt!!
Bij ons is het dansen weer begonnen..
We missen je wel hoor!!!
Als je terug bent MOET je echt weer even langskomen!! (EN NEEM DAN OOK GELIJK WAT LEKKERE DONUTS MEE! hahah)
Dikke kus xxx