Alweer een maand in Canada!
Door: wiekeristimaki
Blijf op de hoogte en volg Wieke
03 Oktober 2011 | Canada, Kimberley
Zoo, dat was alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb gepost he? Ik heb gewoon al zoveel dingen te doen, dat ik gewoon weinig tijd vind om een blog te posten. Maar aangezien het al anderhalf week geleden is dat ik een blog heb gepost, heb ik natuurlijk ook heel veel leuke nieuwe dingen te vertellen! :) Dus snel beginnen maar dacht ik zo! Ik zal alleen de leukste en belangrijkste dingen vertellen anders duurt het wel een dag om alles te schrijven/lezen!
Vorige week zaterdag 24 september. Na een week van elke ochtend vroeg in de bakkerij staan kon ik nu heerlijk een beetje uitslapen! :) 10 uur 's ochtends ging ik naar boven (ik slaap in de basement) en toen was mijn grandma al bezig met een heerlijk ontbijt. Ik ging de tafel dekken en besloot om buiten op het terras de tafel te dekken want het was schitterend weer! Dus een heerlijk uitgebreid ontbijt, buiten in het zonnetje, lekker in je pyama. Mijn dag begon zeer goed! Uncle Tom kwam ook langs om met ons te ontbijten, en hij was al aangekleed voor de dag. Uncle Tom & Ik waren namelijk uitgenodigd voor een bruiloft. Dus na het ontbijt ik mezelf snel in een jurk hijsen, mijn haar doen en we waren klaar om te gaan. Om 1 uur in de middag begon de ceremony, het was midden in het bos en het was super mooi weer! Ik heb echt genoten van deze bruiloft zo anders, maar ohzo romantisch. Na de ceremony gingen we naar huis en gingen we een cake bakken. We waren namelijk ook uitgenodigd voor het avondeten en the party. En alle gasten moesten wat meenemen, sommigen iets te eten en anderen moesten het desert maken. Wij moesten het desert maken. Dus we hebben een cake gebakken, en ondertussen toen we moesten wachten tot dat de cake klaar was hebben we heerlijk buiten in het zonnetje gezeten en gewoon gepraat etc. Toen de cake klaar was was het ook alweer tijd om te gaan. We kwamen daar en hebben heerlijk gegeten!! Na het eten en alle heerlijke toetjes, was het tijd om te feesten! Er was een super goede DJ! Ik heb van 10 uur 's avonds tot 2 uur 's nachts gewoon non stop gedanst! 4 uren lang! Mean, ik hou van dansen! Op een gegeven moment kwam een jongen mij wat drinken brengen, hij zei: je bent al de hele tijd aan het dansen!! Je zult vast wel wat willen drinken.. Haha, ik hem bedanken snel opdrinken, en gewoon weer heerlijk verder dansen! De DJ WAS ZOOOO GOED. Ik heb er echt van genoten die avond! Maar ik rook de hele tijd wiet. Maar ik kreeg niet veel mee aangezien ik de hele tijd aan het dansen was. Maar op een gegeven moment keek ik om me heen, en bijna iedereen was gewoon aan het blowen! Wat heb ik gelachen zeg! Want er was zelfs een oude beppe mert wit krullend haar en die was zelfs aant blowen op de dansvloer en die ging echt helemaal gek dansen enzo en ging helemaal met haar kont schudden enzo, en ze wou de hele tijd samen met mij dansen.. Voor de mensen die de film the proposal hebben gezien het was net die oma uit die film! hahaha! Ook boden ze mij natuurlijk wat aan, maar ik zei dat ik het nog nooit in mijn leven had gedaan en ook niet van plan was om het te doen. Ze accepteerden dat gewoon maar ze hebben wel even om me gelachen zovan: you're the dutch girl right? And you don't smoke? Ze denken dat iederen blowed in Nederland, and allemaal wooden shoes dragen. Sommige Canadezen weten niet veel van Nederland. :P Maar ik heb dus een topfeest gehad, heerlijk om te dansen op gave muziek! Toen ik thuis kwam moest ik alleen wel eerst douchen want ik zat helemaal onder de modder, omdat het zulk mooi weer was, was het heel 'stoffig' in het bos.. En ik was natuurlijk druk aant dansen, dus het 'stof' zat overal! hahaha!
-Zondag moest ik weer werken @ the bakery. En 's avonds heb ik met uncle Tom chinees gegeten en film gekeken.
-Maandag ging ik voor een hike met Andrew en in de middag rollerskating with grandpa. Erg actief dagje dus. :)
-Dinsdag moest ik weer vroeg in de bakkerij werken, in de middag kon ik mijn eerste paycheck ophalen. So ik had eindelijk wat geld! :) Voor de rest heb ik deze dag gewoon wat tijdschriften gelezen en glee gekeken.. Gewoon lekker rustig aan.
-Woensdag heb ik de the van (kampeerbusje) schoongemaakt, gewaxt, en helemaal van de binnenkant gestofzogen. In de middag ben ik voor een hike geweest met grandma! En 's avonds na het eten kwam uncle Tom langs en hebben we weer een film gekeken.
Donderdag ben ik om 8 uur 's ochtends met Andrew weer voor een hike gegaan. Het was echt enorm koud! Het was 0 graden toen we voor onze hike gingen, en in de nacht had het gevroren en was er sneeuw gevallen in de bergen! Na onze hike zijn we naar Andrews huis gegaan en hebben we ontbeten. Hij is kok in een pub downtown. Dus hij heeft heerlijke scrambled eggs and bacon etc gemaakt. Eruuug lekker! :) In de middag ben ik het dorp ingegaan want ik moest even wat dingetjes halen, shampoo en dat soort of stuff. Toen ik thuis kwam moest ik mijn tas inpakken voor de weekend want ik ging met de exchangestudents naar Calgary voor de weekend! 's avonds ging ik weer naar gymnight. Dit keer hadden we pijl&boog schieten. (archery) en 2e helft weer dodgeball.
JEEEEJ, vrijdag!! Vroeg in de ochtend vertrokken we in a schoolbus om naar Calgary te gaan. Eerst op school moesten we afscheid nemen van 1 van de exchangestudents.. Hij was namelijk betrapt op blowen. En the exchangestudents mogen niet drinken en drugs gebruiken etc. En ik mag dat natuurlijk ook niet, maar ik krijg gewoon een boete als de politie dat ziet ofzo. Maar zijn hostmom had het ontdekt en voor de exchangestudents geld dat ze dan weer terug worden gestuurd. Dus Micheal moest weer terug naar Mexico. Dus dat was minder leuk natuurlijk.. Maar we waren met de bus onderweg naar Calgary en de sfeer was meteen goed in de bus. Onze eerste stop was at Lake Louise. Dit was echt super mooi!!! Je ziet het mooi heldere blauwe water! En dan op de achtergrond de bergen met allemaal al sneeuw erop. (Ik heb al foto's op facebook) Het water is suuuuper koud, want het is water van een gletsjer! Onze 2e stop was Banff, hier hebben Nicole & ik rondgelopen en wat in winkels gegeken.. En wat geouwehoert met mensen daar.. :) Haha, wat hebben we een lol gehad daar! :) de 3e stop was al in Calgary! En dat was at een super grote mall! Hier hadden we 4 uren de tijd om te shoppen en te eten etc. Ze hadden hier ook een H&M ik was zoo blij toen ik dat zag!! En weetje? Ik heb niks gekocht! :P hahahhaa! Dit is zeer zeldzaam voor mij, en al helemaal als ik niet in een dorp woon met H&M.. Want dan zie je eindelijk een H&M en wil je vanalles kopen natuurlijk, maar ik zag niks dat ik dacht; ja dat moet of wil ik hebben ofzo. Maar ik heb wel in een andere winkel wat gekocht! Ik heb nieuwe laarzen gekocht en een nieuwe cardigan. :) Zooo super leuk! Hihi, ik hou van winkelen! :) 's avonds werd iedereen in een kamer ingedeeld. 4 mensen op een kamer, half 11 in de kamers. 11 uur lichten uit en slapen. Ik zou wel willen dat ik om 11 uur mocht slapen, het was een enorm lange dag. Maar ik was aant werk he? Dus ik moest controleren of iedereen in z;n eigen kamer was, en een soort van de 'wacht' houden voor als mensen hun kamer uitgingen etc. Maar we waren met z'n 6en personeel.. Dus uncle Tom en ik ging om 12 uur al op bed. Want ze konden voor de rest met z'n 4en nog wel even de wacht houden. De volgende ochtend stonden wij om 7 uur alweer klaar om iedereen wakker te maken etc. Na het ontbijt gingen we naar de Calgary Zoo. :) Na een dagje zoo gingen we weer naar huis. Thuis aangekomen zijn uncle Tom en ik uiteten geweest bij de Mexicaan en hebben we weer een film gezien. Gister (zondag) moest ik weer werken en heb ik geskyped met het thuisfront. Ik vind skypen zooo enorm leuk en gezellig! :) Wat een uitvinding! :) 's avonds heb ik bij uncle Tom lasagne gegeten en hebben we gewoon de hele avond gepraat.. Lekker in de hottub gezeten! We vertelden elkaar film momenten uit ons leven. :) Ik ben trots op mezelf, ik ben nog maar 17 en heb al best veel film momenten! Haha, film momenten of chickflick momenten maken het leven zo leuk en exciting! :)
Vandaag is het maandag, en ik heb gewoon weer lekker een chilldag om dingen op orde te krijgen. Ik moet vanaf vrijdag super veel werken omdat iemand met vakantie is. Dus voor mijn drukke werkweek, wil ik mijn kamer en badkamer schoon en opgeruimd hebben. Wil ik mijn blog schrijven, foto's oploaden, voor mijn driverslicense leren etc. Allemaal dingen die moeten gebeuren maar ik heb er volgende week geen tijd voor.
Ik heb nog 2 grote nieuwtjes van deze week! Voor de mensen die het namelijk nog niet hebben gelezen op mijn facebook.. Ik ben 17 jaartjes oud maar begin al met mijn rijbewijs! :) Ik heb nu zo'n boekje van theorie die ik moet leren, en als ik het gevoel heb dat ik alles ken ga ik gewoon naar the office betaal ik 15 dollar terplekke en mag de toets maken. Als ik het haal, dan krijg ik mijn learners driverslicense en mag ik dus al auto rijden. Er moet alleen iemand bij mij in de auto zitten die een rijbewijs heeft. Dus gradnpa or uncle Tom gaat het me dan waarschijnlijk wat leren. Maar ik kan dus na zo'n test al auto rijden! :) Het duurt alleen een jaar, dat je voor de echte toets mag en dat je echt een driverslicense krijgt dat je in je eentje mag rond rijden. Maar ik vind dit al erg leuk, zo kan ik al wat oefenen etc. :) En het is zo goedkoop hier! Wat een grap! :) En ik heb verteld dat ik graag een toerism course wou doen, dit is gratis voor inwoners van British Columbia. Als ik mijn learners driverslicense heb kan ik daarmee aantonen dat ik hier woon, en kan ik the course gratis doen! Hoe vind je die? Ik ben zoooo excited om daarmee te beginnen! Ik heb al informatie gekregen en het is precies wat ik wil. Het leert je allemaal vaardigheden en dingen over werken in toerism bussiness. Dus helemaal perfect voor mij! :)
Het is nu weer super mooi weer buiten, dus ik zal snel schoonmaken en opruimen en wat leren.. Misschien dat ik daarna nog voor een hike ofzo kan gaan! :)
Please kijk op facebook voor pictures of this weekend! En ik hoop dat ik jullie de volgende keer niet zo lang laat wachten voor een nieuwe blog.. Maar ik kan niks beloven!
Please blijf berichtjes en mailtjes sturen, dat vind ik zo enorm leuk! :)
Sorry, voor mijn slechte Nederlands, ik moet er al erg over nadenken.. Het gaat zo snel ik denk al helemaal in Engels! :)
Lots of love from a happy girl that loves life!! xoxoxoxo
03 Oktober 2011 - 20:54
William:
Heey Wiek!!
Ik lig lekker op bed je nieuwe blog te lezen(a) echt super om te horen dat je het zo naar je zin hebt!!(a)
ik zag vandaag je dad fietsen!!:) en zag Kief laatst ook, hij riep me, dat vond ik heel leuk!!:)
ik had afgelopen weekend even zwaar momentje,, naja ik verveelde me zo erg maar wist niks om te doen, toen dacht ik: aaah ik wil iets leuks met Wiek doen!! Marjaa dat is ver weg he,,
agjaa vandaag weer naar school geweest waar ik me nogsteeds prima vermaak!!:)
heey poeperd: enjoy life!!
Kusjes xxxx love
04 Oktober 2011 - 03:27
het klinkt echt super leuk wat je allemaal doet! :) Ik wou dat ik ook vast kon leren rijden, het is zo handig. Vooral omdat alles hier zo ver uit elkaar ligt. En wat leuk dat je alvast een cursus toerisme kan doen! Nu doe je alle dingen die je hier wilde doen. :) xx -
04 Oktober 2011 - 14:37
Inge:
Ooh, ik vind je verhalen altijd zo leuk. Ik merk dat je al wel weer iemand hebt gevonden om films mee te kijken! Jeetje, uncle Tom en jij zijn wel vaak samen he? Kijken jullie dan veel chickflicks of meer andere dingen?
Die tourism course en het werk met de exchange students klinkt echt heel leuk. Ik hoop voor je dat jij het ook leuk vindt, want dan weet je dat het echt is wat je wilt.
We gaan snel even ook een keer skypen! En dan lekker bijkletsen.
Dikke tût ût Bûtenpost. (Of zoiets) -
05 Oktober 2011 - 09:52
Lammert:
Wow Wieke, thanx voor de update, zo leuk om te lezen!!! Je hebt het nu dus lekker druk. Pas je wel op voor al die grote beesten als je auto gaat rijden? ;-) -
05 Oktober 2011 - 19:18
Moesje:
WAAAH Wat een heerlijk lekker lang verhaal weer zeg! Tuurlijk wist ik bijna alles al maar toch blijft het leuk om weer te lezen!!! Guess what: Grandma komt op 15 oktober logeren! Ze blijft tot 3 November! Dus aankomend weekend moeten paps en mem als een idioot aan de slag om de slaapkamertjes in orde te maken! Mav zijn kamer verven zodat hij weer terug kan naar zijn eigen kamer en dan moet grandma eerst maar gewoon op jouw kamertje slapen.. Dus druk druk.
Ik heb gister de hele dag en vandaag de hele middag GEWERKT! I LOVE my new job! Het is echt superleuk en heel gezellig werk! De storemanager waar ik mee werk (Ingrid) is een toppertje! Echt een hele leuke meid! En ik ben gelijk al door m'n baas uitgenodigd voor een personeelsfeest op 5 november.. leuk he?!
Nou meid, we contacten snel weer he! Blijven GENIETEN okay? ;) Love you!!! Dikke zoen... XXX